Bekendtgørelse om godskørsel
Færdselsstyrelsen fører tilsyn med, at betingelserne for opretholdelse af tilladelser i henhold til godskørselslovens § 1, stk. 1-3, fortsat er til stede.
Færdselsstyrelsen kan anmode en tilladelsesindehaver og transportleder om enhver oplysning, som er nødvendig for at vurdere, om kravene i kapitel 3, godskørselslovens §§ 3 og 4, og artikel 3 og 4 i Europa-Parlamentets og Rådets forordning om fælles regler om betingelser for udøvelse af vejtransporterhvervet, fortsat er opfyldt.
Færdselsstyrelsen kan indhente oplysninger fra politiet til brug ved bedømmelsen af, om tilladelsesindehaver fortsat opfylder kravene om vandel i §§ 6 og 7, godskørselslovens § 3, stk. 2, nr. 2, eller § 4, stk. 2, nr. 3, samt artikel 3, litra b, og artikel 6 i Europa-Parlamentets og Rådets forordning om fælles regler om betingelser for udøvelse af vejtransporterhvervet.
Færdselsstyrelsen kan indhente oplysninger fra politiet til brug ved bedømmelsen af, om den ansøgende virksomheds administrerende direktør og transportleder fortsat opfylder kravene om vandel i §§ 6-9, godskørselslovens § 3, stk. 2, nr. 2, eller § 4, stk. 2, nr. 3, samt artikel 3, litra b, og artikel 6 i Europa-Parlamentets og Rådets forordning om fælles regler om betingelser for udøvelse af vejtransporterhvervet.
En indehaver af tilladelser efter godskørselslovens § 1, stk. 1, skal efter anmodning fra Færdselsstyrelsen indsende dokumentation for, at virksomheden overholder kravene i godskørselslovens § 6, stk. 3.
En indehaver af tilladelser efter godskørselslovens § 1, stk. 2 og 3, skal efter anmodning fra Færdselsstyrelsen indsende dokumentation for, at virksomheden overholder godskørselslovens § 6, stk. 4.
Færdselsstyrelsen kan videresende dokumentation, som nævnt i stk. 1, til overenskomstparterne ved høring i henhold til godskørselslovens § 6 c, stk. 1. Overenskomstparterne skal behandle de modtagne oplysninger som fortrolige, jf. forvaltningslovens bestemmelser herom.
Straffelovens §§ 152-152 e finder tilsvarende anvendelse på overenskomstparternes videregivelse af fortrolige oplysninger.
En virksomhed, der er etableret i Danmark, og som er godkendt som chaufførvikarvirksomhed i henhold til godskørselslovens § 6 a, stk. 2, skal efter anmodning fra Færdselsstyrelsen, som led i styrelsens tilsyn med overholdelse af godskørselslovens § 6 a, stk. 4, indsende dokumentation for, at virksomheden er omfattet af en overenskomst, jf. godskørselslovens § 6, stk. 3, nr. 2 og 3, eller dokumentation for, at virksomheden følger et omkostningsniveau, jf. godskørselslovens § 6, stk. 3, nr. 1, for chaufførvikarer, som chaufførvikarvirksomheden udlejer til kørsel på dansk område.
En virksomhed, der er etableret i Danmark, og som er godkendt som chaufførvikarvirksomhed i henhold til godskørselslovens § 6 a, stk. 3, skal efter anmodning fra Færdselsstyrelsen, som led i styrelsens tilsyn med overholdelse af godskørselslovens § 6 a, stk. 5, indsende dokumentation for, at virksomheden følger de bestemmelser om løn- og arbejdsvilkår for chauffører, der findes i de pågældende kollektive overenskomster, jf. godskørselslovens § 6, stk. 4, når chaufføren er udlejet til kørsel på dansk område.
En virksomhed, der er etableret i et andet land end Danmark, og som er godkendt som chaufførvikarvirksomhed i henhold til godskørselslovens § 6 a, stk. 2, skal efter anmodning fra Færdselsstyrelsen, som led i styrelsens tilsyn med overholdelse af godskørselslovens § 6 a, stk. 6, indsende dokumentation for at være omfattet af en overenskomst, jf. godskørselslovens § 6, stk. 3, nr. 2 og 3, eller dokumentation for, at virksomheden følger et omkostningsniveau, jf. godskørselslovens § 6, stk. 3, nr. 1, for chaufførvikarer, som chaufførvikarvirksomheden udlejer til kørsel på dansk område for en virksomhed, der er etableret i Danmark.
Færdselsstyrelsen kan føre tilsyn med de prøveudbydere, der er godkendt i henhold til § 35, stk. 3, og § 36, stk. 1.
Efter anmodning fra Færdselsstyrelsen skal en godkendt prøveudbyder give Færdselsstyrelsen adgang til at overvære prøver og give adgang til uddannelsescentret med tilhørende lokaler, som led i Færdselsstyrelsens tilsyn, jf. stk. 1.
Efter anmodning fra Færdselsstyrelsen skal en godkendt prøveudbyder udlevere dokumenter, som relaterer sig til den godkendte aktivitet og bistå ved tilsynet.
En godkendt prøveudbyder er forpligtet til at underrette Færdselsstyrelsen, hvis der sker ændringer i forhold, som er af betydning for godkendelsen som prøveudbyder.